dissabte, 23 de novembre del 2013

Acció reivindicativa. La Jonquera, 30 de novembre 2013

Lloc: Parc d'en Lloveras. La Jonquera (Girona), 13 h




El Moviment democràtic de Dones de Catalunya i d'Espanya amb el Moviment Democràtic de dones de Portugal juntament amb altres col·lectius feministes, de drets socials, sindicals i organitzacions polítiques de Catalunya, d’arreu de l’Estat i França estan organitzant una acció transfronterera contra el tràfic de dones i l'explotació sexual.  

El dia 30 de novembre de 2013 està prevista una acció simultània en Ayamonte (Huelva) poble fronterer amb Portugal i a La Jonquera (Girona) poble fronterer amb França.

L'acció s'iniciarà al mateix temps a les 13h en ambdues localitats on es compartirà un espai de pícnic i les organitzacions podran exposar en les seves parades materials propis. A les 15h es produirà un tall simbòlic de carreteres amb la posterior lectura d’un manifest (s'adjunta).

La intenció de les organitzacions convocants és denunciar i fer visible el tràfic sexual, que ja sigui dins o fora de les fronteres nacionals. És una violació dels drets humans fonamentals com el dret a la integritat física, la igualtat, la dignitat, la salut, la seguretat o no ser sotmesa a pràctiques de violència, tortura i fins i tot assassinades. Els principals tractats internacionals de drets humans, com la Convenció sobre l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona (*CEDAW), consideren el tràfic sexual una forma de discriminació sexual i una violació dels drets humans. 

La comercialització dels éssers humans com a objectes sexuals, la pobresa, la desigualtat de gènere i les condicions de subordinació de dones i nenes constitueixen un terreny fèrtil para la tracta de persones”.

LES ORGANITZACIONS CONVOCANTS REIVINDIQUEN un marc legal a nivell Europeu i de tots els governs nacionals, que contempli:

-La supressió de tota forma de repressió contra les persones prostituïdes.

-La regularització d'immigrants mates d'explotació sexual, sense obligació de denúncia de les xarxes de *proxenetes o traficants. 

-Una legislació que permeti lluitar efectivament contra el tràfic i l'explotació sexual, declarant la compra de favors sexuals com una violència de gènere. 

-Polítiques alternatives, oferint suport jurídic, assistencial, formació professional i accés als serveis socials a les persones víctimes de l'explotació sexual, amb l'objectiu d'ajudar-les a totes a sortir i accedir a un treball digne.   

-Educació escolar, així com formació de les administracions públiques, justícia i policia, en valors igualitaris i no sexistes.

Aquesta campanya es traslladarà als grups politics dels parlaments d’Andalusia i Catalunya. Així com als  del Congrés del diputats i del parlament Europeu. També als grups dels ajuntaments que es vulguin sumar. El mateix es farà des de Portugal i França.

Entitats adherides:

Associació de Naturalistes de Girona,CCOO(Girona), CUP-Feministes, CUP-Girona, Dones amb ICV, Esquerra Unida i Alternativa  Comarques Gironines, Front de Gauche (España), IAC(Girona), Moviment Democràtic de Dones de Catalunya, Movimiento Democrático de Mujeres de España, Movimento Democrático das Mulheres Portugal, PCE, PCF 66,Plataforma pel dret a no ser prostituïdes de Barcelona, PSUC VIU, UJCE, UGT(Girona), Xarxa de Dones de Girona, Xarxa de Drets Socials de Girona.

Per a més informació:    

Cristina Simó Alcaraz
629139872


movimientodemocraticodemujeres@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada