diumenge, 29 de maig del 2016

El MDD REBUTJA LA POSICIÓ D’AMNISTIA INTERNACIONAL DE DESPENALITZAR LA PROSTITUCIÓ

Imagen: https://theartofdissent.com/

El Moviment Democràtic de Dones rebutja enèrgicament la decisió d’Amnistia Internacional de recolzar la despenalització de la prostitució.   Amnistia Internacional utilitza la demagògia més heteropatriarcal quan defensa que les “treballadores sexuals” tenen “dret a la sanitat”, “a la seguretat”, “a no ser víctimes del tràfic i l’explotació”.

Aquests tipus d’arguments i de llenguatge enganyosos colpegen amb brutalitat l’objectiu de les organitzacions feministes, com el MDD, de donar passos ferms per aconseguir l’abolició de la prostitució. Perquè quan parlem de prostitució, estem parlant de vulneració dels Drets Humans bàsics i la prostitució els viola tots: les persones prostituïdes tenen una menor esperança de vida; les dones prostituïdes no són lliures, moltes són dones pobres; les dones prostituïdes pateixen exclusió social i estigmatització… I això succeeix al marge del seu grau de regulació jurídica per part dels Estats, tal  i com l’experiència s’ha encarregat de demostrar dins del propi marc de la Unió Europea. En definitiva, per a què ningú amb dos dits de front, pugui defensar que la prostitució o mal anomenada “indústria del sexe” sigui una professió.
És molt sorprenent i contradictori que una organització que diu defensar els Drets Humans pretengui “legalitzar” l’esclavitud.

Els drets i dignitats de les dones només poden ser defensats des de la més contundent oposició a tot tipus de retallada de les llibertats de les dones. Per tot l’exposat, el Moviment Democràtic de Dones sempre ha enarborat la bandera de l’abolició de la prostitució per assolir l’objectiu irrenunciable i necessari de la completa igualtat entre homes i dones perquè la prostitució significa mercantilització del cos de la dona, cotització en la Seguretat Social i suma de riquesa d’un país en el seu PIB, tal i com preconitza el PP, la UE i altres organismes financers i polítics internacionals al servei del sistema capitalista, neoliberal, masclista i heteropatriarcal.  

El MDD veu símptomes totalment retrògrads i tranuitats en la iniciativa d’ Amnistia Internacional, tot i que aquest tipus de campanyes encaixen en la línia general d’escurçar els drets de les dones, que estem patint una onada d’atacs a través d’aquests tipus de campanyes (a cop d’ull embolicades en paper de cel·lofana “progressista”).

Necessitem unitat de les organitzacions socials, sindicals i polítiques per aconseguir la igualtat. Necessitem reivindicacions serioses que busquin la igualtat entre homes i dones. Necessitem tenir clara la idea de Drets Humans per aconseguir l’anhelada llibertat de dones i d’homes. No serveix l’equidistància entre prostituïdors i dones prostituïdes per a regularitzar aquesta esclavitud.

#NiUnaMenos
#MachismoMata



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada