dimecres, 1 de març de 2017

8 DE MARÇ DE 2017 LES DONES NO SOM OBJECTES DE CONSUM

8 DE MARÇ DE 2017
LES DONES NO SOM OBJECTES DE CONSUM

Un 8 de març més sortim al carrer. El món, durant un dia, recorda que existim nosaltres, les dones, el 52% de la població mundial. I tot el moviment feminista esprem aquestes 24 hores per intentar fer-se sentir entre un munt de soroll neomasclista.
Des del Moviment Democràtic de Dones creiem en aquest gota a gota, en anar treballant qüestions concretes per anar fent camí. Per això, hem centrat el nostre esforç en algunes lluites que sentim importants i que afecten com es va configurant aquesta societat del S XXI.
La situació actual de feminització de la pobresa ens fa a les dones més vulnerables i ens condemna a patir desigualtats més profundes. La bretxa salarial entre homes i dones a Espanya supera el 20%. El que té conseqüències no només a curt termini sinó també a llarg termini: les dones a Espanya cobrem gairebé un 40% menys de pensió de jubilació que els homes. El neoliberalisme sexual es val d'això i ens proposa a les dones més pobres noves maneres de mercantilización dels nostres cossos. Ja no solament li val utilitzar els nostres cossos per a satisfacció dels desitjos d'uns quants com si fóssim simples forats, sinó que també vol llogar els nostres úters com si fóssim forns o recipients.

És per això que des del Moviment Democràtic de Dones reivindiquem un TREBALL EN CONDICIONS DIGNES PER A TOTES LES DONES. Això passa per la valoració de l'economia de cures com a part fonamental del desenvolupament d'una societat basada en la solidaritat i la igualtat. En el treball productiu, volem IGUAL SALARI A IGUAL TREBALL, no discriminació en els processos de selecció, així com fomentar polítiques coresponsables. Des del MDM treballem perquè segueixi creixent la XARXA DE MUNICIPIS LLIURES DE TRACTA. Perquè el 90% de les dones que pateixen la prostitució han estat víctimes de tracta. Perquè no creiem que es puguin donar condicions d'igualtat en una societat en què els homes tenen el privilegi de comprar dones, les màfies han de portar a dones de països empobrits per donar resposta al privilegi d'aquests homes, perquè no hi hn prou dones que vulguin “lliurement” exercir la prostitució. Creiem en una societat en què les persones es relacionin en igualtat a tots els nivells.
I no ens cansarem de lluitar contra la idea neomasclista que el desig de tenir criatures pot passar per LLOGAR L'ÚTER D'UNA DONA. No som recipients. El tractament per a la inseminació, embaràs i part generen un impacte en el cos i, en moltes ocasions, en la salut, tant física com psicològica de les dones.

Avui sortim al carrer, demà seguirem en la lluita.

LES DONES NO SOM OBJECTES DE CONSUM
#NoSomForats
#NoSomRecipients
#NoSomMercaderiesCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada